Gemeente Neerpelt

Aanvraag openbaar domein

Wil je het openbaar domein gebruiken voor een buurtfeest of ander evenement? Dan dien je hiervoor toelating te vragen. Geef hiervoor volgende zaken schriftelijk op:

  • welke activiteit
  • welke plaats
  • welke uren

Indien de weg moet worden afgesloten, een parkeerverbod ingesteld of een andere aanpassing uitgevoerd inzake verkeer dan wordt een politiereglement opgesteld.

Voor elke verandering, ook een zeer tijdelijke, moet een dergelijk politiereglement opgesteld worden. Hiervoor moeten eveneens de juiste plaatsen (plan) en uren opgegeven worden.
De vereniging krijgt een exemplaar van het politiereglement en is verantwoordelijk voor de juiste plaatsing van de signalisatieborden en eventuele nadarafsluiting. De gemeente kan de signalisatieborden en afsluitmiddelen ter beschikking stellen op aanvraag.

Terrein Hennemeuwis

Grotere evenementen kunnen plaatsvinden op het feestterrein Hennemeuwis van de gemeente. Gebruik van dit terrein dient tijdig aangevraagd te worden via de technische dienst van de gemeente (miet.swusten@neerpelt.be). Er is een electriciteitsvoorziening (2 kasten 63A) en een grote wateraansluiting met koppelstuk.

Download hier het aanvraagformulier voor het terrein Hennemeuwis.

Download hier de informatiebundel voor het evenemententerrein Hennemeuwis.

Wielerwedstrijden

Voor het inrichten van wielerwedstrijden moet steeds een toelating aangevraagd worden bij de politie. Ook de toelating voor een Sint-Maartensvuur moet bij de politie gevraagd worden.

  • Afdrukken
  • Doorsturen