Gemeente Neerpelt

Bibliotheek wordt vernieuwd

9
mrt
2017

Vanaf maandag 27 maart sluit de bibliotheek van Neerpelt tijdelijk de deuren. Na de heropening zal de bibliotheek er meer dan ooit staan en bovendien fungeren als toeristisch infopunt.

De heringerichte bibliotheek zal merkelijk meer comfort, gebruiksgemak en ‘goed gevoel’ geven aan de bibliotheekbezoekers. De openingsuren worden uitgebreid en bovendien kan de lezer via de inleverbus 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 boeken inleveren. De uitleentermijn van geleende materialen verlengen zal digitaal nog eenvoudiger worden. Meer rustige zithoekjes en werkplekken maken van de bib een place to be en aangename lees-, studeer- en werkplek.

Vanaf maandag 27 maart zal de bibliotheek gedurende drie weken gesloten zijn om de grote werken uit te voeren. Om de ongemakken tijdens deze periode te milderen, kunnen tot aan de sluiting 20 in plaats van 10 materialen ontleend worden en is de uitleentermijn twee maanden in plaats van drie weken. De uitleenpost in Sint-Huibrechts-Lille blijft uiteraard wel geopend op woensdag en zondag.

Voor wie dagelijks de krant komt lezen in de bib, werd een mooie oplossing bedacht. Tijdens de werkzaamheden kan je elke werkdag van 9 tot 12 uur terecht in pop-up De Volksmacht om de krant te lezen.

Op dinsdag 18 april openen de vernieuwde bibliotheek en het toeristisch infopunt de deuren; de feestelijke opening is voorzien op zondag 23 april. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Wie op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden en ontwikkelingen in de bibliotheek, kan dit volgen op de Facebookpagina ‘Bibliotheek Neerpelt’.

Het wordt alvast uitkijken naar de ‘bib nieuwe stijl’. Na de grondige, wervelende inhoudelijke vernieuwing van de afgelopen jaren, zal ook de infrastructuur hopelijk trouwe en talrijke bibliotheekbezoekers weten te prikkelen.

 

Voor meer info:

Raf Drieskens
burgemeester
tel. + 32 11 80 97 40
raf.drieskens@neerpelt.be

Guy Verreyt
bibliothecaris
tel. + 32 64 57 56
bibliotheek@neerpelt.be

Niels Valkenborgh
schepen van cultuur
tel. + 32 473 87 60 20
niels.valkenborgh@neerpelt.be

 U kunt op dit bericht reageren via reacties@neerpelt.be. De reacties komen binnen bij de gemeentesecretaris Hilde Vandervelden.

We helpen je ook graag verder via www.facebook.com/gemeenteneerpelt of op twitter via www.twitter.com/3910neerpelt

  • Afdrukken
  • Doorsturen