Gemeente Neerpelt

CultuurNoord

Onder de naam CultuurNoord organiseren gemeente Neerpelt, stad Hamont-Achel, CC Palethe Overpelt, CC de Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof enkele bijzondere culturele voorstellingen in Noord-Limburg. 

Theater: Theater FroeFroe & Laika – Pentamerone

Een voorstelling vol universele, grappige, en gruwelijke verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden, gebracht door acteurs, verbeeld door poppenspelers, opgeluisterd door muzikanten en gelardeerd met de heerlijkste gerechten.

Theater FroeFroe en Laika maken een zinnenprikkelende voorstelling rond het levenswerk van de 17de eeuwse Italiaanse dichter en sprookjesverzamelaar Giambattista Basile. Hij tekende verhalen op in Kreta en Venetië en bracht die samen in ‘De Pentamerone’, ook gekend als ‘Het sprookje der sprookjes’. In vijf dagen worden vijftig sprookjes verteld terwijl de toehoorders zich te goed doen aan allerlei lekkers.

De verzameling bleef lange tijd ongekend, maar geldt nu als een standaardwerk waarin de oudste verhalen uit de Europese traditie terug te vinden zijn. Sommige sprookjes zijn later 'opgekuist' door Charles Perrault en de gebroeders Grimm, maar wij keren graag terug naar de ruige en schalkse versie vol grappige, gruwelijke, erotische verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden.

De vijftig verhalen worden - om een culinaire metafoor te gebruiken - uitgebeend, geplukt, verkapt en in een nieuwe, verrassende vorm geserveerd. We volgen het wel en wee van vijf koningen die ons in vijf dagen en vijf nachten meenemen naar een andere wereld. Het bloed vloeit rijkelijk, oude besjes wagen zich aan het spel der liefde, prinsessen moeten trouwen met monsters. De mens wordt te kijk gezet in al zijn hebzucht, ijdelheid, wreedheid en geilheid. Soms met mededogen, soms met leedvermaak…

Net zoals bij Cucinema en Opera Buffa nemen we je mee in de wereld van Pentamerone. Neem plaats aan tafel te midden van de acteurs, koks, poppenspelers en muzikanten voor een feestelijk menu vol sprookjes.

SPEL/KOKS: Peter De Bie, Dries De Win, Koen Janssen, Gert Jochems, Filip Peeters, Mehrnoush Rahmani, Bram Smeyers, Annelore Stubbe KEUKENREGIE Peter De Bie
MUZIEK: Lili Grace

Wanneer: 2 & 3/06/’17, telkens om 19.30u
Waar: CC Palethe Overpelt
Leeftijd: vanaf 12 j en volwassenen
Prijs: € 22 (incl. volwaardige maaltijd)
Info & tickets: via CC Palethe Overpelt, www.palethe.be, T 011/64 59 52
reservaties@palethe.be


(Foto: Kathleen Michiels)

  • Afdrukken
  • Doorsturen