Gemeente Neerpelt

Info voor handelaars

Neerpelt maakt werk van haar handelscentrum. Het centrum van Neerpelt kan terugvallen op een breed gamma aan winkels en voorzieningen. Lokale handelaars, bekende ketens, supermarkten en ambachtelijke ondernemingen hebben reeds hun plekje ingenomen. En de laatste jaren zijn er nog heel wat bijgekomen, hetgeen aangeeft dat Neerpelt een ideale broedplaats is om te investeren.

Maar de uitdagingen zijn groot: andere handelscentra doen er alles aan om consumenten aan te trekken, de schaalvergroting en toegenomen mobiliteit vraagt om grotere en goed bereikbare handelspanden, de klanten worden kritischer.

De gemeente heeft daarom een ontwikkelingsvisie laten uitwerken waarop verder kan gebouwd worden ten behoeve van een aantrekkelijk, dynamisch handelscentrum, klaar voor de grote uitdagingen van de toekomst. Handelaars en gemeentezijn zich bewust van de potenties die Neerpelt biedt en willen er samen voor gaan.

Hierdoor wil de gemeenter komen tot een duidelijke afbakening van het handelscentrum met veilige voetgangerszones, een herkenbaar winkelcircuit met een aaneengesloten winkelfront, een grotere verscheidenheid aan handelszaken, een stedenbouwkundige opwaardering van de strip aan het Kempenplein, het Kerkplein en het Sooi Willemsplein, het concentreren van horeca in de uitgaansbuurt en voldoende parkeergelegenheid.

Het gemeentebestuur brengt een krantje uit dat specifiek tot de middenstanders in de gemeente is gericht. De krant houdt de handelaars op de hoogte van de evolutie van de handelsstudie. Ook wordt er gekeken naar nieuwe zaken die onlangs hun deuren openden.

 

 
  • Afdrukken
  • Doorsturen