Gemeente Neerpelt

Speelstraat

Tijdens de zomer kan je van je straat een speelstraat maken, waar kinderen kunnen ravotten en volwassenen gezellig samen kunnen zijn. Een speelstraat aanvragen kan nog tot en met 8 juni.

Voor kinderen is het leuk om eens op straat te kunnen spelen en ravotten, zonder gestoord te worden door het verkeer. Ook voor volwassenen is het fijn om te keuvelen, de buren te leren kennen, te barbecueën of om gewoon mee te spelen met de kinderen.

In een speelstraat wordt dagelijks van 14 tot 19 uur de openbare weg afgesloten voor het verkeer, waardoor iedereen zich ongestoord op straat kan begeven.

Bewoners kunnen voor hun straat een speelstraat aanvragen. De aanvragen voor de zomervakantie van 2017 moeten uiterlijk op woensdag 31 mei gebeuren. Er is een goedkeuring van twee derde van de bewoners en een positief advies van de politie nodig. Je kan de speelstraat voor maximum één week aanvragen tijdens de maanden juli en augustus.

Bij een speelstraat kunnen bewoners gratis gebruik maken van een springkasteel en volksspelen die door het gemeentebestuur uitgeleend worden.

Aanvraagformulier inrichten speelstraat

Aanvraagformulier springkasteel en volkssporten

 

  • Afdrukken
  • Doorsturen