Gemeente Neerpelt

Zaal huren


Wat is het gemeenschapscentrum Neerpelt?

Het gemeenschapscentrum van Neerpelt biedt organisatoren zalen aan die voor verschillende culturele activiteiten kunnen worden gebruikt. Van vergaderingen over tentoonstellingen tot optredens en voorstellingen. De onderstaande zalen behoren tot het gemeenschapscentrum:

 • Hubertustheater
 • Zaal Oud Dommelhof & vergaderlokaal 1e verdieping Oud Dommelhof

Download hier het gebruikersreglement van het gemeenschapscentrum.

Download hier het aanvraagformulier voor gebruik te maken van het Hubertustheater.

Download hier het gebruikersreglement voor gebruik te maken van het Hubertustheater.

[Ga terug naar boven]


Plaatselijke Openbare Bibliotheek

De gemeente beschikt over een Openbare Bibliotheek met twee uitleenposten.

 • hoofdbibliotheek, Norbertinessenlaan 9 Neerpelt Centrum
 • uitleenpost Sint-Huibrechts-Lille, Smeelstraat 1

De hoofdbibliotheek werd gebouwd in 1968 in de 'zakelijke stijl' van toen. In 1981 is de volwassenenafdeling in gebruik genomen. De jeugdafdeling verhuist dan naar de eerste verdieping. In 2003-2004 kende de bibliotheek een grondige renovering en verbouwing.

[Ga terug naar boven]


Oud Dommelhof

Oud Dommelhof is een karakteristieke culturele infrastructuur in Neerpelt. Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd heeft haar secretariaat op de eerste verdieping van het Oud Dommelhof. Verder is dit gebouw ook opgenomen in het gemeenschapscentrum met een vergaderzaal/tentoonstellingsruimte.

[Ga terug naar boven]


Lilse Meulen

De molen van Sint-Huibrechts-Lille - type bovenkruier - is een beeldbepalend monument in het landschap en een geschiedkundige en archeologische site. Deze karakteristieke molen is de draaischijf van allerlei activiteiten.

[Ga terug naar boven]


Kompen

Oudste gebouw van de gemeente. De eerste keer dat 'De Kompen' vernoemd werd was in 1573. De Kompen is als sinds vele jaren de thuishaven van de schutterij Sint-Sebastiaan. Vlak naast het gebouw staat het beeld van de schuttersgilde.

[Ga terug naar boven]


De muziekzaal Sint-Huibrechts-Lille

Deze zaal wordt onder meer als repetitieruimte gebruikt door de fanfare Vermaak na Arbeid.

[Ga terug naar boven]


Museum Nederpeelt

De Sint Willibrorduskapel, het oudste bedehuis van Neerpelt, is de plek voor een permanente tentoonstelling over het Neerpelter verleden en thematische exposities. Daarnaast worden een 13-tal urnen en urnfragmenten en andere voorwerpen uit het urnenveld De Roosen (Romeinse Dijk) tentoongesteld.

[Ga terug naar boven]


Heemkundig en archeologisch museum Sint-Huibrechts-Lille

Permanente tentoonstelling in een voormalig teutenhuis over wisselende onderwerpen en tentoonstelling van oude 'goei kamer', 'achterkeuken' en 'klaslokaal' en landbouwalaam en een archeologisch gedeelte.

[Ga terug naar boven]


Ontmoetingscentra

De gemeente Neerpelt beschikt over 5 ontmoetingscentra die over de verschillende gehuchten verdeeld zijn:

 • Pax: Grote Heide
 • de Kentings: Boseind
 • Vranken: Herent
 • Sint Hubertus: Sint-Huibrechts-Lille
 • de Peel: Neerpelt centrum

Deze ontmoetingscentra profileren zich vooral als infrastructuur voor samenkomsten en culturele activiteiten door en voor plaatselijke verenigingen. Verder is er ook nog het Buurthuis Damsheide waarvan de functie te vergelijken is met dat van de ontmoetingscentra.

[Ga terug naar boven]


Provinciaal Domein Dommelhof

Het Provinciaal Domein Dommelhof bestaat onder andere uit het cultureel centrum van de Provincie dat in Neerpelt gelegen is. Dommelhof biedt in samenwerking met de gemeente zeer diverse culturele activiteiten aan het hele jaar door. Theater, cinema, tentoonstellingen, diverse muzikale voorstellingen …

Meer info vindt u op www.dommelhof.be

[Ga terug naar boven]


NIKO

Aan het Noord-Limburgs instituut voor Kunsonderwijs kunnen jongeren en volwassenen opleidingen volgen voor Woord, Muziek en Beeldende kunst. De hoofdzetel van de Academie is gevestigd in Neerpelt. Andere aangesloten gemeenten zijn Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Overpelt en Peer. De lessen starten op 1 september en lopen tot en met 30 juni. Het NIKO vormt met dit aanbod een cruciale actor in de culturele vorming van de Neerpeltenaren en mensen buiten de gemeente.

Meer info vindt u op www.nikovzw.be

[Ga terug naar boven]


Musica

Impulsen geven, creatieve aanleg prikkelen, dat is de opdracht van Musica.
Musica is een impulscentrum voor muziek. Anders gezegd: mensen die als luisteraar, uitvoerder of componist op een of ander niveau met muziek bezig zijn, krijgen een duwtje in de rug. Musica is onderhand ruim twintig jaar aan de slag. Met kinderen, jongeren en volwassenen.

Om hun werking ook naar een breder publiek te profileren, organiseert Musica lezingen, concerten, forumgesprekken, publieksgerichte producties, ontmoetingen, festivals en onderwijsprojecten. Musica participeert in interessante evenementen van anderen. De thuisbasis is het Dommelhof in Neerpelt. Je kunt er ook terecht voor het klankenparcours in de bossen van Provinciaal Domein Dommelhof. Ten slotte publiceert Musica hun bevindingen in educatieve uitgaven en op cd.

Meer info vindt u op www.musica.be

[Ga terug naar boven]


Kapel Sint-Hubertuscollege

Het Sint-Hubertuscollege is het eerste Vlaams college (sinds 1910). Extra bezienswaardigheid is de kapel met zijn schitterende glasramen.

[Ga terug naar boven]


Justitie vredegerecht tentoonstellingsruimte

Regelmatig worden tentoonstellingen georganiseerd in de verschillende zalen van het vredegerecht.

[Ga terug naar boven]


De muziekzaal Centrum

Deze zaal is de thuisbasis van fanfare Dommelgalm.

 [Ga terug naar boven]


Niet de zaal gevonden die je zocht?

Indien je een evenement wilt organiseren in een zaal die niet bovenaan staat vermeld, dien je contact op te nemen met de eigenaar daarvan zelf.

Om een zaal in jouw buurt te zoeken, kijk je best even op de site van feestzaleninvlaanderen.be. Zij geven een ruim overzicht van beschikbare zalen die te huren zijn in jouw buurt.

[Ga terug naar boven]

 • Afdrukken
 • Doorsturen