BE-Alert: nationale test op 5 juli

Neerpelt neemt deel aan de nationale test van BE-Alert op 5 juli. Wie geregistreerd is, zal die dag een testbericht ontvangen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je kan verwittigen in een noodsituatie. Een burgemeester, gouverneur of minister activeert BE-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Dit kan gaan over verschillende soorten van noodsituaties: brand, overstroming, ontploffing,…

Inwoners die rechtstreeks betrokken zijn bij de noodsituatie (bv. bewoners van een wijk) ontvangen dan een sms, gesproken bericht of e-mail met de nodige aanbevelingen die van belang zijn voor hun veiligheid, bv. het sluiten van ramen en deuren bij een brand. Om een bericht te ontvangen in geval van nood moet je je eenmalig registreren. Dat kan gemakkelijk en gratis op www.be-alert.be.

Neerpelt is van bij de lancering van BE-Alert, op 13 juni 2017, aangesloten bij het systeem. Bijna 500 Neerpeltenaren registreerden zich inmiddels. “Veiligheid is een van onze kerntaken en dat nemen we dan ook heel serieus”, zegt burgemeester Raf Drieskens. “We vinden het belangrijk dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn op noodsituaties. Jaarlijks houden we minstens één rampoefening waarbij communicatie een wezenlijk onderdeel is. Via onze sociale media kunnen we veel mensen bereiken. BE-Alert is daarop een mooie aanvulling, dus we raden iedereen aan om zich te registreren”, besluit de burgemeester.

Gepubliceerd op woensdag 27 juni 2018 9.54 u.