Bib schenkt boekenkastje aan Kind en Preventie

De bibliotheek schonk vanmiddag een kastje vol boeken aan vzw Kind en Preventie. In de wachtruimte van het consultatiebureau aan het Sooi Willemsplein kunnen kinderen en hun ouders zich nu uitleven met een stapel kijk-, voel- en voorleesboekjes.

Op deze manier komen kinderen van kleins af aan in contact met boeken en stappen ouders sneller naar de bib.

 

Meer kleine boekenwurmen dankzij Boekstart

Boeken lezen komt de ontwikkeling van kinderen ten goede. Daarom slaan de bibliotheek en Kind en Preventie al sinds 2013 de handen in elkaar. Onder de naam ?Boekstart? maken baby?s en peuters al heel vroeg kennis met boeken. Hun ouders mogen een gratis boekenpakket afhalen in de bib op het moment dat hun kind 6 en 15 maanden wordt.

Boekstart is een succes. Dit jaar werden al 160 babypakketten en 90 peuterpakketten uitgedeeld. Ook steeg het aantal kinderen dat lid is van de bibliotheek sterk sinds de lancering van het project. Boekstart is een initiatief van Provincie Limburg en Iedereen Leest.

 

Boekenkastje in wachtruimte

Vanaf vandaag kunnen kinderen zich ook verdiepen in boeken tijdens een bezoek aan het consultatiebureau van Kind en Preventie. De boekjes werden geschonken door de gemeente en officieel overhandigd door burgemeester Raf Drieskens, schepen van gezin Leen Gielen en schepen van cultuur Niels Valkenborgh.

Gepubliceerd op maandag 13 november 2017 13.37 u.