Denk mee over de Dommeloevers aan het Kerkplein

De opwaardering van de Dommeloevers in het centrum van Neerpelt is één van de speerpunten van ‘Neerpelt bezwijkt voor het Centrum’. Op donderdag 5 juli wordt het project besproken met alle geïnteresseerden.

Tijdens de brainstormsessie voor ‘Neerpelt bezwijkt voor het Centrum’ kwam de opwaardering van de Dommeloevers naar boven als één van de projecten die op algemene steun kon rekenen. Het gaat over de oeverzone van de Dommel tussen de Koning Albertlaan en Pastorijstraat. Dankzij een opwaardering kunnen de oevers aantrekkelijker gemaakt worden voor voorbijgangers en krijgen mensen de mogelijkheid om de rust op te zoeken in de omgeving van de Dommel.

Een werkgroep van inwoners werkte dit idee verder uit. BuroLandschap uit Tongeren werkte op basis hiervan een eerste ontwerpschets uit. Het gemeentebestuur wil omwonenden en eigenaars van aanliggende panden graag betrekken bij dit project. Iedereen is welkom voor de voorstelling van de eerste ontwerpschets. Na de presentatie is er de mogelijkheid om van gedachten te wisselen en feedback te geven.

 

Datum en uur: donderdag 5 juli. Onthaal vanaf 19 uur. Start om 19.30 uur stipt.

Locatie: patio gemeentehuis, ingang via Kerkstraat 7.

Inschrijving: uiterlijk woensdag 4 juli via www.neerpelt.be/dommeloevers of 011 80 97 40.

Gepubliceerd op woensdag 4 juli 2018 9.02 u.