Deze zomer bezwijkt Neerpelt voor het Centrum

De zomer van 2018 zal bekend staan als de zomer waarin Neerpelt bezweek voor het Centrum. Er is onder meer een ontbijt aan de passantenhaven gecombineerd met een fietstocht en een onuitgegeven barbecuewedstrijd waarin teams het tegen elkaar opnemen.

Beide activiteiten kaderen binnen het project ‘Neerpelt bezwijkt’, waarmee de gemeente elk jaar een gehucht ondersteunt bij realisaties die heel Neerpelt naar dit gehucht laten afzakken. In 2018 is Neerpelt-Centrum aan de beurt. De succesvolle Beiaardcantus was de eerste activiteit binnen ‘Neerpelt bezwijkt voor het Centrum’.

In de zomer volgen twee niet te missen evenementen. Later dit jaar volgen nog enkele infrastructuurprojecten, zoals de realisatie van twee kleinschalige speelzones en de opwaardering van de Dommeloevers aan het Kerkplein.

 

Wegdromen aan de waterkant

Op zondag 29 juli kan je aanschuiven bij het ontbijtbuffet van ‘Wegdromen aan de waterkant’ aan de sfeervolle passantenhaven. Het is een mooie kans om op een zomerse dag te ontbijten langs het water. Bij slecht weer worden er tenten voorzien.

Na het ontbijt kan je deelnemen aan een fietstocht langs de mooiste plekjes van Neerpelt. Starten kan vanaf 10 uur.

Datum: zondag 29 juli
Uur: ontbijt: van 8 tot 11 uur; fietstocht: starten van 10 tot 14 uur
Locatie: passantenhaven De Welvaart, eind Jaak Tassetstraat
Deelnameprijs ontbijt: 12 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen
Deelnameprijs fietstocht: 2 euro
Voorverkoop ontbijt: kaarten te verkrijgen tot en met 21 juli via eetcafé Scoutsrally of ronyensilvie@telenet.be.

 

Neerpelt op de rooster

Op zondag 26 augustus barst de strijd naar de titel van barbecuekoning van Neerpelt los. Het wordt een race tegen de klok om drie originele en smaakvolle barbecuegerechten te bereiden. Een professionele jury en een volksjury zullen de gerechten proeven en beoordelen. De winnaar mag zich minstens een jaar lang de beste barbecueër van Neerpelt noemen.

Teams van twee tot vijf enthousiastelingen kunnen zich nog steeds inschrijven (let op: max. 20 teams). Op de wedstrijddag zelf is iedereen welkom om van de sfeer en de klaargemaakte gerechtjes te komen proeven.

Datum: zondag 26 augustus
Uur: van 11 tot 18 uur
Locatie: CLB-terrein Bermstraat
Inschrijven teams: uiterlijk 31 juli of tot het max. van 20 teams bereikt is
Toegang: gratis.

Meer info en inschrijving teams: www.neerpelt.be/neerpeltopderooster

 

Er volgt nog meer

Op het einde van de zomer zal er aan de passantenhaven een kleine speelzone ingehuldigd worden waar kleine en grotere kinderen naar hartenlust met water zullen kunnen spelen. In het najaar volgt er nog een tweede speelzone aan het CLB-gebouw in de Bermstraat.

Ten slotte wordt er in het kader van ‘Neerpelt bezwijkt voor het Centrum’ een ontwerp uitgewerkt om de Dommeloevers aan het Kerkplein op te waarderen met meer groen, een beter zicht op de Dommel en uitgebreidere zitgelegenheid. De definitieve plannen worden nog dit jaar voorgesteld, waarna werk kan gemaakt worden van de realisatie

Gepubliceerd op dinsdag 17 juli 2018 9.21 u.