Huis van het Kind Pelt verdeelt zindelijkheidskoffers

Voortaan kunnen ouders in Overpelt en Neerpelt op verschillende plaatsen zindelijkheidskoffers lenen. In deze koffers zit speels en pedagogisch materiaal op maat van de peuters om aan de slag te gaan rond zindelijkheid.

Het initiatief komt van het Huis van het Kind Pelt, dat ouders en professionelen wil ondersteunen tijdens deze belangrijke ontwikkelingsfase.

De werking van Huis van het Kind Pelt gaat verder dan enkel de website www.huisvanhetkindpelt.be . Achter de schermen werken de partners van het Huis van het Kind Pelt themagericht samen. Bijvoorbeeld rond zindelijkheid.

Het Huis van het Kind stelde zindelijkheidskoffers samen, die op maar liefst 45 locaties in Overpelt en Neerpelt te lenen zijn. Elke onthaalouder, crèche, buitenschoolse opvang of bib krijgt zo een koffertje en de ouders kunnen dat gratis lenen. Spreek de onthaalouder of een medewerk(st)er van de crèche gerust aan voor meer info. Of ontleen een exemplaartje in de plaatselijke bib, bij de Opvoedingswinkel of via Kind en Gezin.

Het initiatief van Huis van het Kind Pelt rond de zindelijkheidskoffers, volgt op een gelijkaardige actie in Hechtel-Eksel. Ook daar ontwierpen ze reeds zindelijkheidskoffers met als slogan: “Op elk potje, past een kindje” . In Huis van het Kind Pelt voegen we er ludiek de “(l)” aan toe.

Er ontstaat zo een grote draagkracht om op deze manier rond zindelijkheid te werken in Noord-Limburg.

Ouders die vragen hebben omtrent zindelijkheid, kunnen deze altijd stellen via de ‘stel-je-vraag-knop’ op de homepage van www.huisvanhetkindpelt.be of via steljevraag@huisvanhetkindpelt.be.

Gepubliceerd op vrijdag 24 november 2017 11.10 u.