Hulde aan de pleinverzorgers van het Look

Op zaterdag 26 augustus werden de pleinverzorgers van het Look gehuldigd. Al 10 jaar zorgen zij ervoor dat de buurt er piekfijn bij ligt.

Als dank voor hun trouwe inzet kregen de vijf pleinverzorgers het bordspel ‘Vier op een Rij’ in groot formaat overhandigd. Dat spel zal op het buurtpleintje geplaatst worden.

De pleinverzorgers zetten zich vrijwillig in om samen met de groendienst van de gemeente de wijk kraaknet te houden. Tien jaar geleden meldden deze vrijwilligers zich na het project ‘Wonen op het Look’. Het doel van dat project was de medewerking en het verantwoordelijkheidsgevoel van de buurtbewoners te stimuleren en sociale netwerken te versterken. Zo werden samen met de bewoners van het Look, de gemeente, politie HANO en Kempisch Tehuis en RIMO Limburg een aantal acties opgezet rond sluikstorten, zwerfvuil, hondenpoep en trager verkeer. Ook het project rond pleinverzorgers werd toen gelanceerd.

Sindsdien staan Nol, Jean, Jan, Rita en Marc al 10 jaar met veel enthousiasme paraat voor de hele wijk. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de wijk sindsdien ‘net iets netter’ is, ze zijn ook het eerste aanspreekpunt voor vragen en suggesties in de wijk en op het plein.

Voor meer info:

Raf Drieskens
burgemeester
tel. + 32 11 80 97 40
raf.drieskens@neerpelt.be

Juul Vrolix
schepen van buurtontwikkeling
tel. + 32 470 01 06 42
juul.vrolix@neerpelt.be

 

U kunt op dit bericht reageren via reacties@neerpelt.be. De reacties komen binnen bij de gemeentesecretaris Hilde Vandervelden.

We helpen je ook graag verder via www.facebook.com/gemeenteneerpelt of op twitter via www.twitter.com/3910neerpelt.

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2017 14.57 u.