Kruispunt Haag afgesloten vanaf 7 augustus

Volgende week starten de werken op de Hamonterweg en de Bosstraat weer op. De aannemer begint dan met de heraanleg van het kruispunt met de Haag. Dit kruispunt vormt de grens van de werken aan de zijde van Neerpelt en is daarmee het beginpunt van de vrijliggende fietspaden.

Het volledige kruispunt Haag – Hamonterweg tot aan de spoorwegovergang krijgt de komende weken een nieuwe wegopbouw. Tijdens de heraanleg is er geen autoverkeer mogelijk op dit kruispunt. Voor fietsers voorzien we wel een veilige doorgang over het kruispunt langs de werfzone.
 
Ook de riolerings- en wegeniswerken op de Hamonterweg tussen de spoorwegovergang en het kruispunt met Geuskens gaan verder. Naar verwachting is deze volledige zone midden september klaar. De rioleringswerken schuiven dan door naar de Bosstraat, waar momenteel de nutsmaatschappijen nog bezig zijn met hun verplaatsingswerken.
 
Van midden mei tot net voor de start van het bouwverlof is het kruispunt van de Hamonterweg met Hoek en Geuskens opnieuw aangelegd. Ondergronds werd een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het kruispunt zelf kreeg een nieuwe wegopbouw en is uitgerust met een middenberm. Zo kan het verkeer dat uit de zijstraten Geuskens en Hoek komt, straks veiliger de Hamonterweg op rijden. Bij de start van het bouwverlof is het kruispunt met Geuskens gedeeltelijk opengesteld, zodat de omleiding van Neerpelt naar Hamont hierlangs kan lopen.

Het project in een notendop

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt worden uitgerust met een modern, gescheiden rioleringsstelsel, zodat afvalwater en regenwater los van elkaar worden opgevangen. Bovengronds krijgt de weg veilige fietspaden en een nieuw wegdek. De nutswerken zijn in augustus van 2017 gestart in de Thomas Watsonlaan, in februari van dit jaar zijn ook de rioleringswerken begonnen. In totaal zal de uitvoering van het project ongeveer 20 maanden duren en tegen het voorjaar van 2019 afgerond zijn.

Het project is een samenwerking tussen de gemeenten Hamont-Achel en Neerpelt, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer.
 

Gepubliceerd op maandag 30 juli 2018 17.06 u.