Kunstgrasveld op Sportpark De Roosen

Deze week ging de aanleg van een kunstgrasveld op gemeentelijk sportpark De Roosen van start. Dankzij dit veld wordt de trainingscapaciteit verhoogd.
Sportpark De Roosen beschikt momenteel over drie wedstrijdvelden en twee trainingsvelden. Het tweede wedstrijdveld wordt nu heraangelegd als kunstgrasveld.

Betere spreiding trainingsactiviteiten

Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt, worden de trainingsvelden overbelast en krijgen deze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt om het tweede wedstrijdveld om te vormen tot kunstgrasveld. Dit veld zal in de toekomst gebruikt worden voor wedstrijden én trainingen, waardoor de trainingen beter gespreid kunnen worden over de aanwezige velden.
 

Gebruik voor Neerpeltse voetbalsamenwerking

Het gemeentebestuur voorzag in het budget van 2018 alvast een tussenkomst van 423.500 euro. De ploegen uit de Neerpeltse voetbalsamenwerking kunnen kosteloos gebruik maken van dit terrein.

Kunstgrasveld van nieuwe generatie

Het kunstgrasveld is er een van de nieuwe generatie en maakt gebruik van kunstgras met kurk infill, een natuurlijk materiaal zonder schadelijke gevolgen voor de ondergrond én voor de sporter. Tegen het bouwverlof, en dus voor het begin van het voetbalseizoen, zal het nieuwe veld speelklaar zijn.
Gepubliceerd op vrijdag 4 mei 2018 15.08 u.