Kunstroute

Tijdens het tweede weekend van oktober in de even jaren organiseert de gemeente Neerpelt een Kunstroute. Lokale kunstenaars stellen hun werk tentoon op verschillende locaties in het centrum van Neerpelt.

De organisatie gebeurt in samenwerking met Overpelt, die de oneven jaren voor haar rekening neemt.

Wanneer:

Zaterdag 13 oktober van 13 tot 17 uur

Zondag 14 oktober van 10 tot 17 uur

 

30 kunstenaars – 10 locaties – 1 artistieke wandeling

Kunstroute Neerpelt is een aangename manier om de aandacht van het grote publiek op kunst te vestigen. Iedereen die wil, van de echte kunstliefhebber tot de gewone nieuwsgierige, wordt uitgenodigd om bij de deelnemende kunstenaars op 10 verschillende locaties in Neerpelt binnen te stappen. Via Kunstroute Neerpelt is er direct contact tussen de kunstenaar en een gevarieerd publiek. De kunstenaar belicht het productieproces en legt uit hoe hij of zij te werk gaat. Tijdens een artistieke wandeling langs 10 verschillende locaties in het centrum van Neerpelt, kan je 30 kunstenaars uit verschillende disciplines bewonderen: van kunstschilders over beeldhouwer, kunstsmeden,…

Je kan de locaties vrij bezoeken, de toegang is gratis.

Kom je met de fiets, dan kan je de wandeling starten aan Pop-up VéloVip* in de Kloosterstraat, waar je je fiets veilig en gratis kan parkeren in de fietsenstalling.

Brochures met de uitgestippelde wandeling en deelnemende kunstenaars zijn af te halen bij Pop-up VéloVip, de dienst toerisme in de bibliotheek en de bij de kunstenaars ter plaatse vanaf 8 oktober.

Waar:

Pop-up VéloVip – patio gemeentehuis – Sint-Niklaaskerk – Woonzorgcentrum Sint-Jozef – Pop-up de Volksmacht – Bib Neerpelt – kantoor Geunes & Gijbels – toonzaal Kunstacademie – de Vliering bij Oud Dommelhof.

Kostprijs

Gratis

Meer info

*VéloVip is meer dan alleen een fietsenstalling: je kan er een gratis buggy nemen voor je verplaatsingen in het centrum, er is een luiertafel voorzien, je kan er je fietsbanden oppompen, er zijn lockers waarin je je spullen kan opbergen,…

 

Pop-up Vélovip is tijdens de Kunstroute geopend op zaterdag van 9 tot 17 uur en uitzonderlijk op zondag van 10 tot 17 uur. Het parkeren van je fiets en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten is gratis.