Kunstenaars geven artistieke toets aan nieuw logo

Vijf Peltse kunstenaars en creatievelingen lieten zich inspireren door het nieuwe gemeentelogo en maakten een origineel werk waarin ze de vorm van het pico belloteken verwerkten.

Het gaat om een cartoon, juweel, 3D-kunstwerk, schilderij en twee graffitiwerken. Je vindt de kunstwerken in de gemeentehuizen en op zichtlocaties in Pelt.

 In het kader van de lancering van het nieuwe gemeentelogo werden vijf lokale kunstenaars gevraagd om creatief aan de slag te gaan met het logo. Tekenaar Dries Peeten toverde een cartoon uit zijn pen waarin de vingers van het logo een ballon vormen. Juweelontwerpster Nathalie Swinnen maakte een stijlvolle zilveren ring, die uitblinkt in zijn eenvoud. Het kunstwerk van Groep Tatau combineert een stalen structuur met houten en geverfde elementen. Eliane Van Baelen gebruikte voor haar schilderij voornamelijk groentinten en zwart-rode accenten. Audry Schouten maakte twee uiteenlopende graffitiwerken. Het ene werk refereert aan een open, sociale samenleving. Het andere symboliseert de gemeentegrenzen en geeft de Dommel een prominente plek.

Raf Drieskens, burgemeester van Neerpelt, tevens bevoegd voor communicatie: “We hebben erg veel creatief talent in Pelt. Voor de lancering van het logo maakten we een selectie van uiteenlopende kunstenaars, die de opdracht elk op hun eigen manier wondermooi hebben ingevuld.” Valerie Plessers, schepen van communicatie in Overpelt vult aan: “We lieten de kunstenaars vrij in de uitwerking. De krappe deadline zorgde voor wat druk, maar ze hebben alles uit de kast gehaald om werken te creëren die Pelt op een creatieve en originele manier op de kaart zetten.”

Locaties kunstwerken

Je vindt de kunstwerken verspreid over de gemeente:

  • Cartoon Dries Peeten: gemeentehuis Oude Markt
  • Juweel Nathalie Swinnen: cultuurcentrum Palethe (vanaf de start van het nieuw cultureel seizoen, momenteel al te zien in de etalage van de juwelier op Oude Markt)
  • 3D-kunstwerk groep Tatau: pleintje tegenover kerkhof Lindel-Hoeven
  • Schilderij Eliane Van Baelen: gemeentehuis Kerkplein
  • Graffiti Audry Schouten: Kerkstraat (Neerpelt) en Schoolstraat (Overpelt)

Sfeervolle video

Je ziet de kunstenaars aan het werk in een sfeervolle video, die gemaakt werd om het nieuwe logo bekend te maken. Klik hier om de video te bekijken.

Gepubliceerd op dinsdag 4 september 2018 13.17 u.