Neerpeltse landbouwfietsroute geopend

Fietsen langs Neerpeltse landbouwbedrijven is nu nog leuker en informatiever. De opgewaardeerde fietsroute ‘Boerenloeren’ bestaat uit twee lussen van 12 en 21 km.

De nieuwe informatieborden gunnen je een blik achter de schermen van de landbouwbedrijven die je passeert. Belevingselementen zorgen voor aangename rustplekken.

Kennismaking met moderne landbouw

De gemeente Neerpelt heeft samen met Plattelandsklassen vzw haar 20-jaar oude landbouwfietsroute geactualiseerd. De route bestaat nu uit twee lussen, die op elkaar aansluiten. Je kan dus kiezen tussen twee kortere trajecten of de hele route van 38,6 km volgen. Langsheen het hele traject vind je borden met informatie over de landbouwbedrijven en een QR-code die linkt naar een filmpje dat je toont hoe het er aan toe gaat in het bedrijf. Onderweg kom je tal van belevingselementen tegen zoals een kunstwerk in de vorm van een xylofoon en denkspelletjes.

“Met deze landbouwfietsroute willen we kinderen en jongeren laten kennismaken met de moderne landbouw. Het is belangrijk dat zij weten hoe hun voedsel geproduceerd wordt”, zegt schepen van landbouw Tonny Kauffmann.

Financiële steun

De opwaardering van de landbouwfietsroute werd gerealiseerd dankzij financiële steun van Europa, Vlaanderen, Limburg en Neerpelt. De totale projectkost bedroeg € 92.925. Europa subsidieerde een bedrag van € 30.200. Vlaanderen en Limburg financierden elk € 15.100. De gemeente Neerpelt nam de overige € 32.525 voor haar rekening.

Fietskaart

Je kan de fietskaart ‘Boerenloeren’ downloaden op www.neerpelt.be/boerenloeren of afhalen bij de toeristische dienst (Norbertinessenlaan 9, Neerpelt).

Gepubliceerd op zondag 16 september 2018 14 u.