Masterplan sport- en ontmoetingssite Damsheide

De omgeving van buurthuis Damsheide zal de komende jaren herontwikkeld worden naar een nieuwe sport- en ontmoetingssite. Dit zal de buurtwerking versterken en tegelijkertijd de mogelijkheid geven aan Hockeyclub Phoenix om te blijven groeien.

Voetbalploeg Real Damsheide krijgt een nieuw onderkomen op Sportpark De Roosen.

Sterke buurtwerking op Damsheide: masterplan voor ontwikkeling sport- en ontmoetingssite

Damsheide kent sinds jaar en dag een sterke buurtwerking die kan bogen op de inzet van vele vrijwilligers. Het gemeentebestuur wil deze werking blijven versterken.

In het budget van 2018 voorziet het gemeentebestuur een budget van € 20 000 om een masterplan uit te tekenen voor een sport- én ontmoetingssite op Damsheide, die beide los van mekaar hun thuis vinden op het terrein. Het doel is om een eigentijdse ontmoetingsplek te creëren met een nieuw buurthuis, omgeven door een permanent toegankelijk buurtpleintje en voorzien van voldoende parkeermogelijkheden. Ook voor hockeyclub Phoenix willen we bijkomende mogelijkheden creëren voor de uitbouw van de steeds groeiende club. Op de sportsite kan dan een bijkomend hockeyterrein worden aangelegd met een degelijke eigen infrastructuur.

 

Nieuwe thuisbasis voor Real Damsheide 

Voor recreatievoetbalploeg Real Damsheide, dat tweewekelijks een wedstrijd afwerkt op dit terrein, werd in onderling overleg een nieuw onderkomen gevonden op Sportpark De Roosen. In de toekomst kunnen de spelers van Real Damsheide hier het gans jaar door veertiendaags hun wedstrijden afwerken, gebruik maken van de kleedkamers, beschikken over een materiaalruimte en over een gelegenheid om na de wedstrijd ook het sociale aspect tot zijn recht te laten komen.

 

Groeiend ledenaantal Hockeyclub Phoenix

Hockeyclub Phoenix werd vijf jaar geleden opgericht. Eén van de twee voetbalvelden werd heraangelegd als kunstgrashockeyplein en de vereniging realiseerde ook een eigen clubhuis. Het hockey is sindsdien, onder meer ook dankzij de prestaties van de nationale teams op diverse kampioenschappen, geëvolueerd van nichesport tot een populaire sport in België. De aantrekkingskracht in Neerpelt wordt nog verhoogd door de mogelijkheid die hockey biedt aan een specifieke doelgroep van jonge dames om een buitenploegsport te beoefenen.

Het ledenaantal van Hockeyclub Phoenix is door deze ontwikkelingen gestegen tot 350. Hierdoor botst de huidige infrastructuur op haar limieten. Omdat we vanuit het principe “sport-voor-allen” hockey ook in de toekomst aan meer mensen willen blijven aanbieden, dringt een tweede hockeyterrein zich op. Het voetbalveld zal daarom worden omgevormd tot een kunstgrashockeyterrein.

 

Verkeersveilig kruispunt Hamonterweg – Holenweg

Gelet op de toegenomen verkeersintensiteit en de moeilijke zichtbaarheid zal de gemeente in overleg met de Administratie Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest een verkeersveilige oplossing uitwerken voor het kruispunt Hamonterweg-Holenweg.

De komende maanden zal dit project verder vorm krijgen in nauw overleg met de besturen en met de buurt.

 

Gepubliceerd op zaterdag 9 december 2017 12.40 u.