Peltenaren bouwen online mee aan de fusiegemeente

Vanaf nu kunnen Peltenaren online voorstellen en ideeën indienen voor de nieuwe gemeente Pelt via de website www.participelt.be.
Op 18 december nemen de gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt een definitieve beslissing over de samenvoeging van beide gemeenten. De beide gemeentebesturen willen, bij definitieve goedkeuring, samen met alle inwoners bouwen aan de fusiegemeente.
 
De naam van de fusiegemeente werd al gekozen door de inwoners, binnenkort krijgen de inwoners van wie de straatnaam zal wijzigen de kans om een nieuwe naam te kiezen voor hun straat.
Iedere Peltenaar kan vanaf nu via het online participatieplatform www.participelt.be voorstellen insturen en feedback geven op ideeën van anderen. 
 
De ideeën die tijdens de inspiratieavond over mobiliteit gelanceerd werden, zijn inmiddels gepost op de website. Gisterenavond was de eerste in een reeks van zes inspiratieavonden rond thema's die de toekomst van Pelt zullen bepalen. 
 
Heb jij ideeën voor de fusiegemeente? Heb jij voorstellen die het bestuur kunnen inspireren? Laat het ons zeker weten. Kom naar de inspiratieavonden of laat je idee achter op www.participelt.be
 
Wie thuis niet over een pc met internetverbinding beschikt, kan steeds terecht in de bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. Je kan je voorstel ook steeds binnenbrengen aan het onthaal van het gemeentehuis in Neerpelt of aan de centrale balie in CC Palethe in Overpelt.
Gepubliceerd op donderdag 23 november 2017 11 u.