Oorlogsmonumenten in Sint-Huibrechts-Lille gerestaureerd

In Sint-Huibrechts-Lille werden de twee oorlogsmonumenten gerestaureerd. Het gaat om bijzonder waardevol Neerpelts erfgoed.

Waardevol erfgoed

Twee monumenten worden momenteel gerestaureerd: het monument voor de kerk, ter nagedachtenis van WO I en het monument rechts van de kerk, ter nagedachtenis van WO II.

“De monumenten hebben de tand des tijds goed doorstaan, maar konden een opknapbeurt goed gebruiken. In overleg met de Heemkundige Kring van Sint-Huibrechts-Lille besloten we om de twee monumenten in hun originele staat te herstellen. Het gaat dan ook om bijzonder waardevol Neerpelts erfgoed”, zegt schepen van erfgoed Niels Valkenborgh.

Herinnering aan wereldoorlogen

De Heemkundige Kring van Sint-Huibrechts-Lille wil graag de herinnering aan beide wereldoorlogen, en aan de impact die ze hadden op de lokale gemeenschap, levendig houden. Dit doet ze onder meer door de jaarlijkse viering op 11 november aan het oorlogsmonument, samen met lokale verenigingen, de kerkgemeenschap, inwoners en school. De kostprijs voor de restauratie van beide monumenten bedraagt € 6231,50.

De restauratie van het monument ter nagedachtenis van WO I komt tot stand met steun van de Provincie Limburg, in het kader van het subsidiereglement voor lokale WO I-projecten.

Gepubliceerd op maandag 10 september 2018 15.30 u.