Pelt is pico bello

De gemeente Pelt lanceerde op dinsdag 12 juni haar nieuwe logo. Het is het startsein voor de laatste rechte lijn naar de fusie, die vanaf 1 januari 2019 een feit is.

Sterk verhaal

Het logo van de gemeente Pelt is een opgestoken hand dat het pico belloteken symboliseert.

“Dit creatief en verbindend symbool vertegenwoordigt ons ijzersterk verhaal”, zegt fusiecoördinator Frank Smeets. “Het brengt alle leeftijden, genders, strekkingen, kleuren,… samen om ongedwongen allerlei leuks, moois en spannends te beleven in Pelt. We leggen de lat hoog in Pelt; dit symbool is wat we dagelijks willen nastreven in alles wat we doen”, aldus Frank Smeets.

Bevraging bij Peltenaren

Het logo is het resultaat van een bevraging bij een aantal Peltenaren. Onder meer aan de volksjury, die eerder drie mogelijke gemeentenamen naar voren schoof, werd gevraagd wat Pelt en haar inwoners kenmerkt. Daaruit bleek dat mensen Pelt associëren met een rijk verenigingsleven, een vriendelijke gezelligheid, een prachtige natuur, een sterk cultureel aanbod en met een ruim aanbod aan ontspanningsmogelijkheden. De verwachtingen van de Peltenaren zijn hoog: ze willen dat de fusiegemeente ambitie toont en goesting en fierheid uitstraalt.

Gezamenlijk verhaal

Het logo van de gemeente Pelt werd vandaag onthuld door mandatarissen én personeelsleden van Neerpelt en Overpelt.

“Het is bijna een jaar geleden dat de beide gemeenteraden de principiële beslissing tot samenvoeging namen. Sindsdien is er al ongelooflijk veel werk verzet door al onze mensen”, zegt Raf Drieskens, burgemeester van Neerpelt. “We voelen heel veel energie en zin voor samenwerking over de Dommel heen bij onze personeelsleden. De fusie is een verhaal van samen denken en samen werken. Samen staan we sterk en samen zullen we Pelt maken”, zegt Raf Drieskens.

“De voorbije maanden hebben we samen al heel wat fundamenten gelegd voor de nieuwe gemeente”, treedt burgemeester van Overpelt Jaak Fransen zijn collega bij. “Stilaan gaan we de laatste rechte lijn richting Pelt in. Voor ons mag het snel 1 januari zijn want de goesting om erin te vliegen is groot”, besluit Jaak Fransen.

Pelt in het straatbeeld

Vlak na de onthulling van het logo was er een teambuildingsevent voor de personeelsleden. Aansluitend begonnen de gemeentediensten met het vervangen van de vlaggen in banieren in heel Pelt. “De komende weken zal het logo zoveel mogelijk in het straatbeeld laten verschijnen. Alle Peltse gezinnen krijgen ook een leuke attentie in hun brievenbus. Ook voorzien we nog leuke acties die je kan volgen op onze sociale media”, zegt Valerie Plessers, de Overpeltse schepen van communicatie.

Volg de fusiegemeente online

Je kan de gemeente Pelt volgen via de website www.gemeentepelt.be, Facebook (@gemeentepelt) en Instagram (@gemeentepelt).

Gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2018 14.30 u.