't Fierkant breidt uit in Sint-Huibrechts-Lille

Het dagcentrum ’t Fierkant te Sint-Huibrechts-Lille, een vestiging van vzw Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth, breidt uit. Op maandag 4 december werd het startschot gegeven voor de werken van de nieuwe bouw die tegen het huidige dagcentrum aangebouwd zal worden.

Burgemeester Raf Drieskens en voorzitter van de raad van bestuur Eddy Maesen zetten de start van de werken symbolisch in gang.
Vzw Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth, dat onder meer dagondersteuning aan volwassenen met een mentale handicap aanbiedt, wil met het uitbreidingsproject nog beter inspelen op de noden en de wensen van personen met een handicap.


‘Door het dagcentrum uit te breiden kunnen we onze activiteiten verruimen’ zegt algemeen directeur Eric Linsen. ‘Op deze manier willen we onze huidige zorggebruikers een gevarieerd aanbod van dagondersteuning blijven aanbieden maar willen we ook meer personen met een mentale beperking in de regio Noord-Limburg bereiken.’


Het uitbreidingsproject, een semi-industriële bouw, betreft het bijbouwen van 4 ateliers voor 60 extra zorggebruikers. De extra plaatsen zullen gaandeweg ingevuld worden. Het project zal in het totaal €920.000 kosten en zal gefinancierd worden met eigen middelen.
De ingebruikname van de nieuwe ateliers is voorzien voor september 2018.

Gepubliceerd op maandag 4 december 2017 15.19 u.