Uittreksel strafregister online aanvragen

Vanaf nu kunnen Neerpeltenaren via de website van de gemeente Neerpelt én aan de balie in het gemeentehuis een uittreksel uit het strafregister aanvragen.

Tot eind vorig jaar kon je een uittreksel uit het strafregister, ook ‘strafblad’ of ‘bewijs van goed gedrag en zeden’ genoemd, afhalen bij politie HANO.

Vanaf nu kan je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 het uittreksel aanvragen op deze website. (www.neerpelt.be/uittreksel-strafregister). Omdat een uittreksel uit het strafregister een vertrouwelijk document is, moet je je aanmelden met je e-ID en kaartlezer of met MyDigipass.

MyDigipass is een veilige en handige manier van aanmelden met je smartphone, waarbij je geen e-ID, wachtwoord of kaartlezer nodig hebt. Binnen de twee werkdagen ontvang je per e-mail het gevraagde uittreksel.

Over enkele maanden zal naast de aanvraag ook de aflevering van het uittreksel uit het strafregister volledig elektronisch kunnen gebeuren en zal er geen wachttijd meer zijn.

Je kan het uittreksel uit het strafregister natuurlijk ook afhalen bij de dienst burgerzaken tijdens de openingsuren. Op vertoon van je elektronische identiteitskaart krijg je het uittreksel onmiddellijk mee.

Gepubliceerd op donderdag 4 januari 2018 9.20 u.