Zaal Dommelgalm: nog meer ontmoetingsmogelijkheden voor Neerpeltse verenigingen

Op vrijdag 23 maart werd zaal Dommelgalm feestelijk geopend. De zaal, en bij uitbreiding het hele gebouw in de Jaak-Tassetstraat, werd grondig gerenoveerd en verbouwd tot een eigentijdse ontmoetingsplek, met behoud van het historische karakter.

Het gebouw geeft permanent onderdak aan de Koninklijke Fanfare en de Heemkundige Kring van Neerpelt-Centrum. Verenigingen en particulieren kunnen de zaal ook reserveren voor eigen activiteiten.

Gedetailleerde renovatie

De gemeente Neerpelt pakte de renovatie heel grondig aan. Ze werkte nauw samen met de fanfare en met architect Jef Boeckx om te komen tot een moderne en eigentijdse ruimte die tegemoet komt aan de noden van alle gebruikers. Zowel de technische installaties, als de ramen en deuren, de vloeren en pleisterwerken werden vernieuwd.

Er ging bovendien veel aandacht uit naar het historische karakter van het gebouw. De gevel kreeg een make-over, maar de kleine kachelroosters in de muur, de windhaan en een kogelinslag uit de Tweede Wereldoorlog zijn gebleven.

De Neerpeltse binnenhuisarchitecte Dorien Boesmans zorgde voor de inrichting. Zij stond de werkgroep bij in de keuze van de stoelen, verlichting, vloer en alle andere interieurelementen die van zaal Dommelgalm een moderne, aangename en functionele ruimte maken.

Vaste stek voor fanfare en heemkundige kring

De Koninklijke Fanfare neemt de ruimtes op het gelijkvloers vast in gebruik. Heemkundige Kring Neerpelt-Centrum krijgt onderdak op de eerste verdediging. Zij hebben twee mooie lokalen en een opbergruimte ter beschikking, wat hen veel meer comfort biedt in hun dagelijkse werking en hen bovendien toegankelijker maakt voor geïnteresseerde bezoekers.

Polyvalente ontmoetingsruimte

Verenigingen en particulieren van binnen en buiten Neerpelt kunnen zaal Dommelgalm reserveren voor vergaderingen, feesten en activiteiten. Voor prijzen en boekingen kan je terecht op https://dommelgalm.be/zaal-dommelgalm/

Gepubliceerd op vrijdag 23 maart 2018 21 u.